”En, en todellakaan ole!” Uskon, että moni tätä blogitekstiä lukeva ajattelee tuolla tavalla. Siirrämme helposti vastuun jollekin toiselle, jossa näemme enemmän potentiaalia. Silmissämme tämä henkilö saattaa olla tyylikkäämpi, coolimpi, luovempi ja kaikinpuolin parempi, kuin me itse. ”Olkoon hän maailman muuttaja, mitä se sitten tarkoittaakaan, sillä minä se en ainakaan voi olla.”

Olen varma, että meillä jokaisella on samat mahdollisuudet ryhtyä mihin tahansa, joten haluan rohkaista sinua uskomaan omiin taitoihisi. Liian monesti suurin este uuden tekemiselle on se, ettemme usko itseemme tarpeeksi. Sanavarastomme yleisimpiin ilmauksiin kuuluvat ”en pysty”, ”liian vaikea” ja ”kuulostaapa haastavalta”. Näemme oman peilikuvamme täynnä puutteita, mutta samalla huomaamme muissa loputtomasti mahdollisuuksia. Se voi ajaa meidät muuttamaan omaa käyttäytymistä, tyyliä ja tekemistä enemmän muiden kaltaiseksi. Rohkeutemme olla omia itsejämme katoaa jonnekin, koska pelkäämme olla erilaisia. Todellisuudessa erilaisuus on rikkautta ja Jumalan antama lahja.

Jumala on antanut meille mielikuvituksen, jotta käyttäisimme sitä. Mielikuvitus vie meidät todellisuudesta kohti mahdollisuuksia ja se rakentaa sillan nykyhetkestä tulevaisuuteen. Tehtävämme on ottaa askelia tuolla sillalla ja käyttää rohkeasti omia taitojamme unelmien tavoitteluun. Kun otamme ensimmäisen askeleen kohti henkilökohtaisia unelmia ja lähdemme toteuttamaan mielikuvituksen tuottamia ideoita, uskallamme olla juuri sellaisia kuin Jumala on meistä luonut. Ottaessamme omat taitomme käyttöön, olemme maailman muuttajia. Samalla saamme levittää ympärillemme Jumalan rakkautta meille ominaisten lahjojen kautta.

Ensimmäisen askeleen ottaminen on monesti kaikista vaikeinta. Tämän vuoksi meidän on tärkeää tukea ja rohkaista toisiamme sekä toteuttaa ideoita yhdessä. Uskon, että Houm Conference 2017 tulee olemaan tätä parhaimmillaan. Saamme kokoontua yhteen inspiroitumaan ja kuulemaan, mitä Jumala on eri ihmisten sydämille laskenut. Meillä on mahdollisuus unelmoida yhdessä ja etsiä työkaluja unelmien toteuttamiseksi. Yksilöinä ottamamme askeleet ovat pieniä, mutta yhdessä nuo askeleet muodostavat suuren harppauksen. Ollaan yhdessä maailman muuttajia!

 

Jussi Ojala 
Houm creative

Kirjoita kommentti