Miettiessä tulevan Houm Conferencen teemaa, ”One small step – One giant leap”, itselläni on kiusaus ajatella jälkimmäistä, suurta loikkausta. Miltä näyttävät tulevaisuudessa ne suuret unelmat, joita tänään kannan sisälläni? Unelmoinnissa ja suuriin asioihin uskomisessa ei ole mitään väärää, mutta on muistettava ettei suurta loikkausta oteta koskaan ilman pieniä askeleita.

Vaikka tapahtuman teema voi kuulostaa joistakin mahtipontiselta, ei se ole tarkoituksenamme. Uskomme pienten tekojen ja valintojen voimaan. Harvat tekevät niin merkittäviä löytöjä tai keksintöjä, että ne muuttavat ihmiskuntaa, mutta jokaisella on mahdollisuus mullistaa läheistemme koko maailma. Jokainen meistä voi valita herätessään olla ystävällinen.

”Ystävällisyys on kieli, jota mykkä osaa puhua ja jota kuuro kuulee ja ymmärtää.”

-Christian Bovee

Yksi johtajan tärkeimmistä ominaisuuksista on hyvät ihmissuhdetaidot, ja juuri ystävällisyys on avain ihmissuhteisiin. Tämä ei koske kuitenkaan ainoastaan johtajia, sillä jokainen tarvitsee ihmissuhdetaitoja. Jeesus antoi meille esimerkin kohdella toisia hyvin ja käskyn rakastaa heitä niin kuin itseään. Niinpä se miten kohtelemme toisia, kertoo kuinka paljon arvostamme itseämme. Oman arvomme voimme löytää, kun ymmärrämme miten arvokkaita olemme Jumalalle.

Haluan rohkaista jokaista ottamaan päivittäin pieniä askelia ja oppimaan niiden merkitystä. Hymyileminen vastaantulijalle, jutteleminen yksinäiselle ja oven avaaminen tuntemattomalle ovat pieniä asioita, mutta niillä saavutetaan suuria loikkauksia.

 

Niklas Niemelä, johtava pastori

Kirjoita kommentti