Vuosi sitten Houm-seurakuntaa ei vielä ollut. Itseasiassa tasan vuosi sitten me tehtiin Tanjan kanssa paluuta Suomeen, kolme kuukautta kestäneeltä Pohjois-Amerikan reissulta. Oikeastaan ainoa ”konkreettinen” asia, mitä uudesta seurakunnasta tuolloin tiesimme, löytyi meidän ja muutamien muiden sydämistä. Unelma, joka tuntui tuolloin todella kaukaiselta ja aika mahdottomalta, oli vallannut meidän sydämet. Ainoastaan unelman antaja, Jumala, tiesi tarkemmin aikataulusta. Kun sitten aloimme puhumaan unelmasta, kaikki etenikin vauhdilla. Tänään, kun matkaa ajatuksissaan menneeseen, tulee sellainen tunne, että mitä ihmettä on oikein tapahtunut. Se, mitä tänään näen ympärilläni, on jotain, mitä vuosi sitten lymyili vasta unelmana sydämessä. Viime syksynä aloimme rakentamaan seurakunnalle pohjaa, ja päätimme lähteä kohti niitä unelmia mitä Jumalalla oli varattuna. Tammikuun 11. päivä pidimme ensimmäisen ikimuistoisen jumalanpalveluksemme. Tuolloin meitä unelmankantajia oli noin 50, ja yhdessä me jännittettiin, että jos jokainen saisi edes yhden ystävän tai perheenjäsenen Kampusrantaan Seinäjoki-salille, meitä voisi olla paikalla jopa 100 henkilöä todistamassa Houm-seurakunnan avausta. Viimeistään tuo päivä muutti meidät ja meidän tulevaisuutemme lopullisesti. En tiedä onko tuota avausta ja päivää kukaan osannut kiteyttää paremmin, kuin Ilkka-lehti otsikoidessaan etusivun juttunsa, ”uusi seurakunta räjäytti pankin”. Seinäjoki-sali oli revetä liitoksistaan, emmekä voineet mitenkään ottaa kaikkia tulijoita sisään.

Kevät eteni vauhdilla ja omien tilojen lisäksi olemme saaneet ihastella, kuinka moni on halunnut sitoutua seurakuntaamme, ja tulla mukaan kantamaan oman kortensa kekoon seurakunnan toiminnassa. Tänään meillä on noin 100 vapaaehtoista, yli 100 on tehnyt ratkaisun seurata Jeesusta ja osa heistä on halunnut ottaa kasteen. Viikko toisensa jälkeen sadat ihmiset ovat osallistuneet Houmin Sunnuntaihin ja kesälläkin jokainen jumalanpalvelus kokosi ”Takomollisen” ihmisiä. Tähän kaikkeen voisi jo nyt tyytyä, mutta niihin unelmiin, mitä Jumala on laskenut sydämiimme, nämä ovat vasta pienten alkujen päiviä. Niinkuin Visio Sunnuntaissa saatiin todeta, visio ja unelmat ovat suuria. Pyörä on lähtenyt liikkeelle, eikä sitä voi pysäyttää enää mikään.

Puolentoista viikon kuluttua 6.9. klo 17 pidetään Houmin syyskauden avaus ja siitä eteenpäin mennäänkin kovalla tahdilla. Tästä lähtien Houmin Sunnuntai tullaan järjestämään joka ikisenä sunnuntaina. Lisäksi syksy tulee pitämään sisällään monia uudistuksia ja isoja juttuja. Yksi mahtavimmista uudistuksista on uudet tilat, jotka saimme vuokralle samasta pihapiiristä Vanhan Takomon kanssa Houm Kidsien käyttöön. Vast’edes 6-12 vuotiaat lapset kokoontuvat uusissa tiloissa ja heille tullaan järjestämään Mini Sunnuntai. Pienet lapset kokoontuvat jatkossakin Vanhan Takomon yläkerrassa ja heidänkin viikoittaiseen ohjelmaansa tullaan panostamaan entistä enemmän. Houmin Sunnuntaihin ja lapsiin satsaamisen lisäksi tullaan syksyn aikana panostamaan  suurella kädellä pienryhmiin ja tulevaan DNA-kurssiin. Pienryhmiä tullaan perustamaan, ja tavoitteena on, että tulevaisuudessa jokainen voisi liittyä pienryhmään ja saada sitä kautta syvempiä ystävyyssuhteita, ja henkilöitä keiden kanssa kulkea tätä uskomatonta matkaa yhdessä. DNA-kurssilla tullaan puolestaan sukeltamaan uskomme ja seurakuntamme dna:han. Myös tiimien toimintaa tullaan kehittämään ja laajentamaan. Joko sinä olet löytänyt seurakunnastamme itsellesi mieleisen tiimin? Voit kysellä tiimien uusista tuulista muun muassa infotiskiltä seuraavassa Sunnuntaissa.

Suuri kiitos jokaiselle vapaaehtoiselle, seurakuntalaiselle ja taustatukijalle tähän astisesta panoksestanne. Tästä on hyvä aloittaa uusi syyskausi mahtavan perheen ympäröimänä. Uskalletaan unelmoida suuria ja nähdään syyskauden avauksessa!

Pastori Niklas Niemelä

Kirjoita kommentti