Uuden vuoden alkaessa pysähdyn usein miettimään mennyttä vuotta. Summaan tapahtumia, missä olen onnistunut ja minkä olisin voinut tehdä toisin. Siitä ajatukset kääntyvät tulevaan ja koska usein olen juuri ajatellut jotain, missä epäonnistuin, koen vuoden vaihteessa mahdollisuuden aloittaa alusta. Olen nollapisteessä ja lupaan tehdä asioita paremmin. Aloitan lakot, kuurit ja vannon valat. En tiedä olenko maailman itsekurittomin ihminen, mutta viimeistään helmikuussa rima on tipahtanut ja telineet kaatunut. Olen taas oma itseni. Pyrähdys, se kuvaa lupauksiani parhaiten. Siksi olen itseasiassa lakannut lupaamasta. Sen sijaan, että yrittäisin jotain kerralla, haluan omaksua asiat nykyään mieluummin pikkuhiljaa.

Pyrähtely nousi mieleeni myös viime jouluna. Joulu saa koko maailmassa aikaan laupeuden ja suopeuden pyrähdyksen. Hyvä niin, koska silloin vähäosaisia autetaan, unohtuneita ihmisiä muistetaan ja toisten ihmisten huomioiminen on juhlan keskipisteessä. Joulun ilmapiiri on jotain jonka haluaisin kloonata jokaiseen vuodenaikaan. Laupeus ja hyväntahtoisuus ovat Houmin kulttuuri. Emme ole kuitenkaan keksineet sitä itse, vaan se on kristinuskon ydin. Emme tee sitä vielä täydellisesti, emmekä tee siitä uudenvuoden lupausta, mutta se on arvo, jonka haluamme kasvavan Houmissa.

Jeesus oli asian ytimessä sanoessaan “Minkä haluat ihmisten tekevän teille, tehkää se heille”. Mutta emme voi tehdä sitä heille, jos emme asetu toisen asemaan. Sadan ihmisen joukossa kaikki ovat surullisia siitä, miksi juuri minua ei huomioida. Olemme Houmissa onnistuneet murtamaan tämän muurin ja haluamme mennä siinä eteenpäin. Huomioida ja antaa ihmisille mahdollisuuden tulla huomatuksi. Tulevan kevään uudet pienryhmät ovat yksi työkalu rikastuttaviin ihmissuhteisiin. Pienryhmistä saat lisätietoa Vanhalla takomolla info-pisteeltä. Vaikka olemme vasta vuoden ikäinen uusi seurakunta, olemme jatkuvan kehityksen ja muutoksen keskellä. Alkavana vuonna tulemme pitämään joka sunnuntai kaksi tilaisuutta. Organisaatiomme muuttuu, että tiimit voivat kehittyä ja kasvaa. Ihmisten lahjat tulevat paremmin esille kun luovat ja suorittavat tehtävät ovat selkeästi jaoteltu erilleen. Houm 1-vuotis synttäreillä paljastamme uuden “aluevaltauksen” ja toimintamme kasvaa.

Mutta, emme tee tätä kaikkea vain tekemisen ilosta pieninä pyrähdyksinä, vaan haluamme tällä kaikella kopioida laupeuden joulusta arkeen, vuoden jokaiseen hetkeen. Olemme saaneet osaksemme laupiaan Jumalan rakkauden ja sitä tahdomme jakaa eteenpäin. Mitä se minulta vaatii? Sen voin lukea vain ympärilläni olevien ihmisten silmistä ja kuulla sen heidän huuliltaan.

– Pasi Huumarsalo

Kirjoita kommentti