Miten sinä voit? Tuohon kysymykseen voi olla vaikea vastata. Uskon, että se johtuu yksinkertaisesti siitä ettemme aina tiedä vastausta. Tässä maailmassa on vaikea pysähtyä. Vaikea ottaa aikaa ja kohdata omat tunteensa. Täytämme elämäämme turvallisella tekemisellä, laiminlyöden samalla sielumme hyvinvoinnin.

Usein yritämme haalia rauhaa ja onnea arkeemme erilaisten niksien avulla. ”Liiku enemmän, nuku paremmin, syö terveellisemmin, ota aikaa itsellesi”. Kaikki nämä edistävät hyvinvointiamme ja tuovat onnellisuuden tunteita, mutta onko niissä tarpeeksi tuomaan todellista rauhaa ja tyytyväisyyttä?

Uskon, että meille on varattuna jotain paljon kestävämpää ja syvempää täyttämään sisintämme kiireisemmänkin kaaoksen keskellä. Uskon, että meidän on mahdollista elää rauhasta käsin olosuhteista riippumatta.

Paavali kirjoittaa siitä kirjeessään filippiläisille: ”Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne”.  Meille on varattuna rauha, joka on täysin järjenvastaista!

Uskon että tämä rauha täytyy oppia askel kerrallaan. Se on matka, joka onnistuu ainoastaan kulkemalla Jumalan rinnalla, saattaen aina sen mitä tarvitset, Hänen tietoonsa. Jokapäiväiset pienet askeleet Luojamme kanssa ohjaavat meitä sitä tarkoitusta kohti, johon Hän alun perin meidät loi. Elämään, jossa rauha ja täyteys eivät ole enää tavoitteiden päässä, vaan pulppuavat sisältämme ympärillä pyörivään maailmaan. Rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen. Se on Jumalan todellisuus, johon meillä on aina avoin pääsy.

 

Anna-Loviisa Maunumaa

Kirjoita kommentti