Talous on arkisempi asia kuin kukaan osaa kuvitella, mutta silti sen merkitys seurakunnan kehitykseen on syvällisempi kuin äkkiseltään uskoisi. Pahimmillaan talous voi olla asia, mikä pitää seurakuntaa paikallaan ja estää kehityksen. Parhaimmillaan se taas kannustaa kehittämään seurakuntaa, toimii moottorina, joka vie seurakuntaa uusiin kausiin. Talouden tulkitseminen ja siihen reagoiminen vaatiikin seurakunnan johdolta viisautta sekä tervettä luottoa Jumalaan. Seurakunnan toimintaa ja taloutta on aikojen saatossa toteutettu monenlaisilla tavoilla, mutta mielestäni nyt on aika ottaa isoja askeleita seurakuntakulttuurin kehittämisessä myös johdon tasolla.

Jokaisella meistä on lahjoja tietyissä asioissa, ja Jumala haluaa, että otamme ne käyttöön. Muistellessani Houmin alkuaikoja, ottaessani vastaan tehtävän yhdistyksen rahastonhoitajana, en voi välttää muistojen tuomaa pientä hymyä suupielissäni.  Otin vastaan tehtävän, minkä haasteellisuudesta en tiennyt tippaakaan. Muistin kuitenkin hyvän ystäväni viisaat sanat: ”Meidän ei tarvitse täyttää saappaista kuin oman jalkamme verran ja Jumala täyttää loput”. Olen huomannut, kuinka Jumala on vienyt omaa ammattitaitoani ja samalla myös Houmin taloutta eteenpäin vauhdilla. Oleellinen asia seurakunnan kehittämisessä on myös se, että talouteen suhtaudutaan realistisesti, olematta kuitenkaan pessimistinen. Houm-seurakunnan syntymisen jälkeen olemme kulkeneet seurakuntana taloudellisesti tiukkojen aikojen läpi, mutta olemme nähneet Jumalan huolenpidon seurakuntaamme kohtaan. Viimeisimpänä kautena kävimme läpi myös seurakuntamme ensimmäisen kesäkauden. Minulle taloustiimin vetäjänä kesäkausi oli jo kauan aikaa tuottanut harmaita hiuksia ja ajoittaisia kylmiä väreitä, mutta ihmeellisellä tavalla jokainen kesän kuukausi kääntyi lopulta positiiviseen tulokseen, ja siitä voimme kiittää antautuneita seurakuntalaisiamme sekä Jumalan hyvää tahtoa seurakuntaamme kohtaan.

Talouden hoitaminen on itsessään yksinkertainen asia, mutta sitä voidaan myös kehittää ja viedä mahdollisimman ammattimaiselle tasolle. Me Houmissa emme halua tehdä asioita keskinkertaisesti, vaan pyrkiä aina Jumalan antamilla lahjoilla erinomaisuuteen. Haluan tehdä kaikkeni sen eteen, että taloutemme voisi olla seurakuntaamme eteenpäin vievä moottori, eikä kehityksen hidaste.

Tänä päivänä Houmin taloutta luotsaa viisi talouden ammattilaista, joista on muodostunut dynaaminen tiimi. Vaikea pukea sanoiksi, kuinka kiitollinen olen Jumalalle siitä, miten Hän näkee seurakuntamme tarpeet ja johdattaa ihmisiä palvelemaan näitä tarpeita. Minulle talouspäällikkönä antaa täydellisen rauhan se, että tiedän, ettei kaikesta tarvitse selvitä yksin.

Meillä Houmissa alkaa nyt 100×100-kampanja, jonka tarkoituksena on löytää seurakunnastamme sata sitoutunutta sydäntä, jotka kykenevät lahjoittamaan 100 euroa kuussa seurakuntaamme. Tämä mahdollistaisi seurakunnan talouden vakiintumisen ja uudelle tasolle viemisen. Kun talous saadaan vietyä uudelle tasolla, voidaan toimintaa yhä kehittää ja missiota toteuttaa.  Enkä valehtele sanomalla, että tähän me tarvitsemme sinun apuasi. Sitoutumalla seurakuntaan myös taloudellisesti mahdollistat suorasti sen, että yhä useampi voisi kuulla, kuka Jeesus todella on. Haluamme toimia Suomessa kristillisen perimän uudelleen määrittäjinä ja edelläkävijöinä. Ja tätä näkyä me voimme toteuttaa vain yhdessä.

Aleksi Kirsilä

Talouspäällikkö

Kirjoita kommentti