“Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen.” Vitsailetko Jeesus? Missä kohdassa vuorisaarnaa paljastat tuon kohdan sarkasmiksi? Pyydätkö todella olemaan meitä täydellisiä ja haet vertailuksi Jumalan? En enää ihmettele, että aikalaisesi naulitsivat sinut ristille!

Kukapa ei haluaisi olla täydellinen Jumalan silmissä, jos Jumala niin pyytää. En ole ikinä tavannut kristittyä, joka ei haluaisi elää Hänen tahdossaan. Myös ne jotka jatkuvasti lankeavat, kuten minä, haluavat vilpittömästi palvella Jumalaa ja täyttää hänen tahtonsa. Mutta joskus ponnistelemme niin paljon sen puolesta, että unohdamme miten täydelliseksi tullaan. Jeesus haastoi Vuorisaarnassa ihmisiä ja sanoi, että ellei heidän pyhyytensä ole suurempaa kuin hengellisten johtajien, heillä ei ole pääsyä Taivasten valtakuntaan. Sitten hän luetteli pitkän listan vaatimuksia ja sanoi lopulta nuo alussa mainitut sanat. Olkaa täydellisiä. Kaikki ymmärsivät, että ellei Jeesuksen täydellisyys tule osaksemme, meillä ei ole mahdollisuutta.

Epätäydellisen ihmisen on vaikea omaksua täydellisen identiteettiä, mutta sen omaksuminen on Jumalan tahto elämässäsi. Vasta kun sisäistämme Jumalan meille antaman identiteetin, kelpaamme itsellemme ja kelpuutamme itsemme Jumalalle. Miksi se on niin tärkeää? Siksi, koska kun sisäistämme että riitämme, nostamme katseen itsestämme muihin. Lähimmäisenrakkaus on kanava, jonka Raamattu lanseeraa meille evankeliumin levitykseen. Rakkaus toisia ihmisiä kohtaan on kristinuskon ilmiö, josta ei tarvitse kiistellä. Siinä ei ole outoja suuntauksia, on vain klassinen tapa osoittaa laupeutta ja rakkautta toisille.

Olen huomannut, että pieni askel minun elämässäni voi olla harppaus lähimmäisen maailmassa. Mehän vain juttelimme! Sehän oli vain kupillinen kahvia, tapahtuiko siinä jotain? Houm Conference 2017 haluaa koota uskovat ympäri Suomea sisäistämään ansaitsemattoman armon ja vanhurkauden identiteetin ja tekemään sopimuksen, että keskitymme klassiseen ja kiistattomaan metodiin viedä evankeliumia eteenpäin. Haluamme rakentaa seurakuntaa, joka löytää ihmiset. Ihmiset, jotka tarvitsevat huomiomme, rakkautemme ja armomme. Jotka tarvisevat sitä, minkä me olemme jo saaneet!

 

Pasi Huumarsalo

Kirjoita kommentti