Tällä kertaa kynää heiluttelee Jenni, tuo pastorien vaimoista se hieman tummempi versio. Minulla on ilo esitellä sinulle jotakin, mitä kuvaavat sanat tyylikäs, tunnelmallinen ja lämmin, jotakin mitä on lapsen tavoin odotettu ja lopulta synnytetty kovalla työllä, mutta sitäkin suuremmalla rakkaudella, jotakin mistä jokainen houmilainen ylpeänä hehkuu.. Nimittäin Houmin ensimmäinen oma koti!

Kyllä, käsitit aivan oikein. Houmilla on nyt omat, viikon ympäri käytössä olevat tilat, mitkä mahdollistavat Houmin Sunnuntain lisäksi monenmoista muuta suunnitteilla olevaa toimintaa. Uusi koti kantaa nimeä Vanha Takomo, kuvastaen tilan historiaa. Vanhalla Takomolla, tai näin meidän kesken ihan vain Takomolla, on viime viikkoina käynyt kova kuhina kuin muurahaispesässä. Lava on rakennettu itse alusta loppuun, parisataa tuolia purettu, maalattu ja koottu uudestaan, seinät maalattu, sisustettu, siivottu, sotkettu ja siivottu jälleen. Ennen kaikkea on vietetty tuntikaupalla aikaa yhdessä ja haaveiltu siitä, että juuri sinä voisit tuntea olosi kotoisaksi uudessa kodissamme. En voi kuin ihailla sitä sydäntä, millä monikymmenpäinen vapaaehtoisten joukko on saapunut oman työ- tai koulupäivänsä päätteeksi rakentamaan Takomoa. Samalla olen saanut jälleen huomata, kuinka Jumala kyllä tietää mitä on tekemässä ja pitää huolen suunnitelmansa toteutumisesta. Kuinka ollakaan on omasta takaa löytynyt kaikki tarvittava ’Houmille koti’ –projektia ajatellen: on sähkömiestä, putkimiestä, raksamiestä, maalaria, saliteknikkoa, sisustajaa, graafikkoa, projektipäällikköä ja jokaiselle näistä lukuisia innokkaita assistentteja. Erilaisina ihmisinä, kukin omine taitoinemme, ja omine heikkouksinemme, olemme saaneet tuntea olevamme tärkeä osa suurempaa kokonaisuutta. Tästä vakuuttuneena uskallan myös sanoa, että olitpa millainen tahansa, Houmiin olet juuri sopiva.

Miltä uusi kotimme tulee sitten näyttämään, miltä siellä kuulostaa ja miltä siellä tuntuu olla? Voin kertoa, että lopputulos on sellaista, mitä ei näillä Lakeuksilla ole ennen nähty, jotain mitä sinun on saavuttava paikanpäälle itse kokemaan. Vanha Takomo avaa ovensa Houmin Sunnuntaissa 8.3. Jotta jokainen halukas varmasti pääsisi mukaan ja saisi tukevasti tuolia takamuksensa alle, olemme päättäneet järjestää tilaisuudet sekä kello 16:00 että kello 18:30. Lisäksi ensimmäisessä tilaisuudessa on järjestetty Houm Kids, missä korkataan käyttöön myös uudet, upeat lastentilat. Olet lämpimästi tervetullut osaksi tuota merkittävää sunnuntaita Houmin historiassa!

– Jenni Saranpää

Kirjoita kommentti